İçeriğe geç

Künhüne Varmak Ne Demek Tdk

Kupune varmak ne demek?

(Bir şeyi) anlamak AÇIKLAMANIN AÇIKLAMASI Bir şeyin doğasını ve özünü anlamak.

Künde ne demek TDK?

Küne, Türkçede kalın ve büyük ağaç, ağaç gövdesi anlamına gelir. “Künden”in diğer anlamı, suçluların ayaklarına geçirilen “zincir” olarak bilinir.

Topyekûn nedir TDK?

TDK’ya göre “total” kelimesi her şeyi bir kerede, ayrım yapmadan, kapsamlı ve eksiksiz olarak ifade eder. “Total” kelimesini bir cümlede nasıl kullanırım? Total kelimesi bir cümlede hem özne hem de zarf olarak kullanılabilir.

Öykünme ne demek TDK sözlük?

Türk Dil Kurumu’na göre öykünme kelimesi, birini veya bir şeyi taklit etmek olarak açıklanmaktadır. Bir kişiye benzemeye çalışmaya taklit denir.

Künhüne varmak ne demektir?

Kalın, Arapça kuhn kelimesinden gelir ve bir şeyin doğası, özü ve hakikati anlamına gelir.

Üstüne varmak ne demek?

“Konuyla ilgilenmek” deyimi, genellikle bir meseleyi veya sorunu daha detaylı incelemek, üzerinde durmak, bir insanın zayıf noktasını bulup ona baskı yapmak anlamında kullanılır.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Yabız ne demek?

Yavuz-yabız kelimesinin farklı anlamları: Yavuz kelimesinin aslında kurak, çöl anlamına gelen bir kökten geldiği varsayılırsa; sert, vahşi, kötü, vahşi, güçlü, kudretli… gibi niteliklerin onun esas anlamını oluşturduğu varsayılabilir.

Kün ne demek eski Türk?

Kün biçiminin Eski Türkçede (EDVK kün 745a-b) kullanıldığı açıktır. Kün kaptusı ifadesi “gün ortası, öğle vakti” anlamına gelir. Daha sonra kelime “gün” anlamında da kullanılmıştır.

Temren ne demek TDK?

Temren, okun ucundaki sivri, zırh delici metal parçanın adıdır. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Temre’nin anlamı “Ok ve mızrak gibi şeylerin ucundaki keskin demir” olarak verilmiştir. Temren kelimesinin kökünün “demir” kelimesinden geldiği söylenmektedir.

Yeknesak ne demek kısaca?

TDK’ya göre “yeknesak” kelimesi “tekdüze” anlamına gelir. Monoton ise; aynı şekilde değişmeyen veya tekrarlanmayan anlamına gelir.

Elzemi ne demek?

Dilimize Arapçadan giren “essential” kelimesi “necessity” kelimesinden türemiştir. Necessity, gerekli ve koşul anlamına gelirken essential, en gerekli, en gerekli anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda vazgeçilmez ve hayati olan şeyler için de kullanılır.

Ökünmek ne demek TDK?

Eylem. (Konuşma dili) (Adana, Gaziantep, Düziçi, Kayseri, Hatay ağzı) Birinin yaptığı veya söylediği bir şeyi tekrarlayarak onunla alay etmek, onu taklit etmek, kopyalamak.

Paraya kıymak ne demek TDK?

[1] Para harcamak. [2] Çok olsa bile, para harcamayı gerektiren bir şeye para yatırmak.

Yatsıma ne demek?

Meridyen Eğitim Kurumları | İnkar nedir? İnkar etmek, bir şeyi yapmadığınızı veya bilmediğinizi söylemek, söylediğiniz bir kelimeyi veya gördüğünüz bir şeyi inkar etmek.

Kupur olarak ne demek?

Ortaklık yatırımına yeni başlayan birçok kişi, mezhep nedir sorusunun cevabını arıyor. Bu kavram esasen hisse senetleri karşılığında ihraç edilen değerli kağıtlara atıfta bulunur. Bu terim, para, tahvil ve hisse senetleri üzerine yazılan değeri tanımlamak için kullanılır.

Sirkesi küpüne zarar ne demek?

“Keskin sirke cama zarar verir” atasözünün TDK karşılığı nedir? Cevap: Öfkeli, sert kişi kendine zarar verir.

Keskin sirke küpüne zarar kimin sözü?

BARIŞ MANÇO Sert sirke camı bozar. Çok mu ağladım? Çok mu ıslandım? Üzgünüm, ne faydası var?

Kastamonu sözlük anlamı nedir?

Kastamonu isminin kökeni konusunda bazı yazarlar; bu kelimenin “gaz” kelimesi ile “Timoni” veya “Tumanna” (gaz ülkesi anlamına gelir) kelimesinin birleştirilmesiyle oluştuğunu düşünmüşlerdir ki, bu en makul ihtimaldir. Fonetik olarak da günümüz Kastamonu’suna benzemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir