Domatesi kaç günde bir su verilir?
NEM ve SULAMA: Domates bitkilerinin düzenli olarak sulanması gerekir. Bir sulama programı oluşturulmalıdır. Örneğin, bitki her 3 günde bir sulamaya alışkınsa, sulama 3. günde yapılmalıdır. Soğuk havalarda, henüz su istemese bile bitkiye biraz su verilmelidir.
Domateslerin verimli olması için ne yapmalı?
Domates verimini artırmak için potasyum, magnezyum, kalsiyum ve amonyum nitrat azotu içeren gübreler uygulanmalıdır. Potasyum nitrat gübresi domateslerin iri, dolgun, sert ve renkli olmasını sağlar. Magnezyum nitrat gübresi sebzenin azot eksikliğini giderir.
Susuz yetişen domates var mı?
Domatesin atası olan iri Deşti domatesi su olmadan da yetişiyor. Domatesin atası olan Deşti domatesi tohumları su olmadan da yetişiyor.
Domates, biber ve patlıcan kaç günde bir sulanır?
Sıcak havalarda kumlu topraklarda 2-3 günde bir, ağır topraklarda ise 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.
Domates çiçek açtıktan sonra sulanır mı?
İlk meyveler göründükten sonra sulama önemli hale gelir. İklim koşullarına ve toprak yapısına bağlı olarak, toprak neminin en iyi seviyede tutulmasını sağlamak için her 5-10 günde bir damla sulama yapılabilir.
Domatesin su ihtiyacı nasıl anlaşılır?
Domatesler gelişme dönemlerinde metrekare başına günde 3-4 litre suya ihtiyaç duyarlar. Hasat zamanı yaklaştıkça ihtiyaç duyulan su miktarı metrekare başına 7-8 litreye çıkar. Bu bilgilerden yola çıkarak çiçeklenmeden meyve vermeye kadar olan dönemde bitkinin su ihtiyacının nispeten düşük olduğu söylenebilir.
Domatesin bol meyve vermesi için ne yapmalı?
Fosfor: Çiçeklenme ve meyve üretimini teşvik etmek için çok önemlidir. Ancak, aşırı kullanıldığında, bitkinin azot emme yeteneğini engelleyerek yaprakların ve gövdelerin büyümesini sınırlayabilir. Potasyum: Domateslerin fotosentez yapmasına yardımcı olur. Ayrıca meyvenin düzgün bir şekilde olgunlaşmasına yardımcı olur.
Domates en çok hangi gübreyi sever?
Fide yetiştirirken genellikle (turba, perlit, vermikülit) veya (turba, perlit, toprak) veya (yanmış hayvan gübresi, kum, toprak) gibi karışımlar kullanılır. Yanmış hayvan gübresi, kum ve toprak karışımı için 1:1:1 oranı kullanılır.
Domatesin meyvesini ne büyütür?
·Fosfor kök gelişimi için önemlidir, potasyum çiçeklenme ve genel büyümeye yardımcı olur ve azot yaprak oluşumuna yardımcı olur. ·Fosfor kök ve meyvelerin büyümesi ve gelişimi için çok önemlidir. Bu nedenle, ilk ve son aşamalarda önemli bir besindir.
Su istemeyen sebzeler nelerdir?
Soğan ve sarımsak gibi fazla suyu sevmeyen sebzeler tahtalarda yetiştirilir. Ayrıca ilkbahar ve kış aylarında çok fazla su istemeyen salata, marul, turp vb. yetiştirilir. Tür ıslahında da kullanılır.
En verimli domates cinsi hangisi?
Ankara’nın Ayaş ilçesine özgü bir çeşit olan Ayaş domatesi, ülkemizin en verimli domates çeşitlerinden biridir. Tamamen doğal koşullarda ve atalarımızın tohumlarından üretilen bu domates çeşidi ince kabuklu ve sulu bir yapıya sahiptir. Ancak Ayaş domatesinin ince kabuğu raf ömrünün kısa olmasına neden olur.
Gübresiz domates yetişir mi?
Urfa’nın Karaali ilçesinde jeotermal seracılık yapan Ziraat Mühendisi Mustafa Keskiner, gübre fiyatlarının arttığını belirterek, “Topraksız yetişen domates gübresiz yetişemez” dedi.
Patlıcan çok su ister mi?
Patlıcan yetiştiriciliğinde pratik bir kural, ilk sulamadan sonra hava durumuna bağlı olarak 15-20 gün su verilmemesi gerektiğidir. Bundan sonra gerektiğinde bol su verilmelidir. Çiçeklenme döneminde gereksiz sulamadan kaçınılmalıdır.
Domates çiçek açtıktan kaç gün sonra meyve verir?
Adım 6: Yaklaşık 3 ay içinde çiçek açacak olan domates bitkinizi gübreleyerek verimli bir şekilde domates elde edin. Tüm bu adımları eksiksiz bir şekilde takip ederseniz, domates bitkileriniz yaklaşık 3 ay içinde çiçek açmaya başlayacak ve hemen ardından meyveler oluşacaktır.
Fidelerin hızlı büyümesi için ne yapmalı?
Fidelere 4/15 oranında gübre vermeniz daha dayanıklı ve verimli bir fide elde etmenizi sağlayacak, fidelerin daha hızlı büyümesini sağlayacaktır.
Domatesin büyümesi için ne yapmalı?
Domates bitkilerinin büyümesi için en uygun sıcaklık 22 ila 26 °C arasıdır. Sıcaklık 15 °C’nin altına ve 35 °C’nin üzerine çıkarsa meyve tutumunda düzensizlikler meydana gelebilir. Gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farkının 8-12 °C olması beklenir.
Salatalık domates kaç günde bir sulanır?
Fide dikiminden meyve oluşumuna kadar geçen sürede günde 1-2 defa sulanır, ancak çok fazla olmamalıdır. Bu dönemde aşırı sulamadan dolayı salatalıklarda sararma (boğulma) görülebilir. Bu dönemden sonra 3-4 günde bir sulama yapılır.
Domates çiçek açtıktan kaç gün sonra meyve verir?
Adım 6: Yaklaşık 3 ay içinde çiçek açacak olan domates bitkinizi gübreleyerek verimli bir şekilde domates elde edin. Tüm bu adımları eksiksiz bir şekilde takip ederseniz, domates bitkileriniz yaklaşık 3 ay içinde çiçek açmaya başlayacak ve hemen ardından meyveler oluşacaktır.
Daha verimli domates nasıl yetiştirilir?
Domateslerin sevdiği toprak yapısı organik madde açısından zengindir. Ayrıca, yeraltı suyu sorunu yoksa ve su tutma kapasitesi yüksekse, iyi drene edilmiş ve derin topraklarda verimli domates yetiştiriciliği yapılabilir. Domatesler tuza dayanıklı bir sebzedir.