İçeriğe geç

Aport Ne Demek Tdk

Aportta ne demek?

1) Köpek avını avlamaya hazırdır; 2) Fırsat arıyordur.

Ases ne demek TDK?

Ases, (Arapça: ‘āss “gece bekçisi”, Türkçe’de çoğul ‘ases” olarak kullanılan kelime, tekil anlamda da kullanılmaktadır.) Osmanlı İmparatorluğu’nda, kamu düzenini sağlamak üzere geceleri devriye gezen bekçilere verilen unvandı.

Penah ne demek TDK?

[1] Bir şeyin veya birinin korunmasını, barındırılmasını anlamında bileşik sıfatlar oluşturur. [2] sığınma yeri, barınak, sığınak.

Depar ne demek TDK?

Sprint kelimesinin doğru yazımı nedir? Cevap: çıkış.

Apolet ne demek TDK?

EPALET TDK NEDİR? Apolet, subayların rütbelerini belirtmek için üniformalarının omuzlarına takılan işaretli parça veya omuz pedidir.

Patavatsız yapmak ne demek?

Topluca istediğimiz izin sebebiyle buraya geliyoruz; Sözünün nereye varacağını düşünmeden, başkalarına karşı nezaket göstermeden, karşısındakini düşünmeden ve haklarına saygı göstermeden konuşan insana namussuz denir.

Assı ne demek TDK?

Ölü ekine örnek olarak eski ek olan -rak (-rek) ile ölü kelime için “kullanım” anlamına gelen assı (Asesbaşı Osmanlı’da nedir?

Yeniçeri Ağa bölüklerinden birini oluşturan yardımcıların şefi. Osmanlı askeri teşkilatında özel bir konuma sahip, daimi, ücretli bir piyade ordusu. Türk devletlerinde ordunun komutanıydı ve Osmanlılarda şehirlerin güvenliğini sağlayan subaydı.

Aceb ne demek TDK?

(‘aceb’ kelimesi “sürpriz” a’ceb kelimesinden gelir) Çok (daha çok, en çok, çok) garip ve tuhaf.

Peyk olmak ne demek?

Peyk – Başkasına bağlı olan ve onu izleyen kişi için kullanılan terim.

Peyik ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Peyk kelimesi, eski zamanlarda haberleşmede kullanılan, mesaj ileten veya ileten kişi veya haberci anlamına gelmektedir.

Pinhan ne demek?

[1] (‘) Gizli, saklı, saklı.

Dare ne demek TDK?

Dilimizde Dalavere kelimesi İtalyanca dare (= vermek, borçlu olmak) ve avere (= sahip olmak, almak) kelimelerinden türemiştir.

Dacik ne demek TDK?

Dacik, İslam’dan başka bir dine mensup olan (gayrimüslim) kimseler anlamına gelir.

Dansoz ne demek TDK?

Göbek dansçısı veya çengi, oryantal bir dansçıdır. Fransızca danseuse (dansçı) kelimesinden gelir.

Asesbaşı görevi nedir?

Şehir ve kasabalarda geceleri asayişi sağlamakla görevli olan ve günümüzün polis ve gece bekçilerinin görevlerini yapan görevlilerin adıydı. Görevleri, yolun iki tarafında toplanan kalabalığı yararak, kamu yolunu açmak ve kaçan haydutları yakalamaktı. Üstlerine asesbaşı denirdi.

Aşa ne demek TDK?

Asha isminin anlamı: aşırı, aşkın, aşırı.

Aşr ne demek TDK?

Aşr, Arapçada “on” anlamına gelir. Kuran’ı on ayetlik bölümler halinde öğrenme ve ezberlemenin ilk uygulaması Hz. Peygamber tarafından yapılmıştır. Peygamber tarafından inşa edildiği bilinmektedir.

Gece bekçisine ne denir?

5 harfli bulmacada “gece bekçisi” diye sorulduğunda cevap “Nazur” olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Escort